Sposób przygotowania

Kotlety dobrze rozbić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, a na nim usmażyć z obu stron kotlety (bez panierki). Przygotować naczynie żaroodporne, do którego należy przełożyć usmażone kotlety, posypać je solą i pieprzem. Następnie obłożyć je jabłkami i masłem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut, następnie podlać winem i dusić w piekarniku pod przykryciem do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny przepis na pewno wypróbuję :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno pyszne w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !