Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe bez panierki duszone z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
masło 1 łyżka
jabłka 3-4 sztuki
wino białe 50 ml
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe bez panierki duszone z jabłkami

Kotlety dobrze rozbić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, a na nim usmażyć z obu stron kotlety (bez panierki). Przygotować naczynie żaroodporne, do którego należy przełożyć usmażone kotlety, posypać je solą i pieprzem. Następnie obłożyć je jabłkami i masłem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut, następnie podlać winem i dusić w piekarniku pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.07.2013 21:17
na pewno pyszne w smaku
IKrakowianka 27.12.2012 22:29
świetny pomysł
Iwusia 24.09.2010 09:37
bardzo fajny przepis na pewno wypróbuję :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak