Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w pieczarkowo - koperkowym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0.5 kg
śmietana 30% 0.5 litra
koperek
pieczarki 0.5 kg
czosnek ząbki 4
cebula biała 1
pieprz
sól
olej
margaryna
mąka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w pieczarkowo - koperkowym sosie

polędwice kroimy na kawalki o ok 2cm grubosci i lekko rozbijamy, nacieramy lekko solą i przyprawą do wieprzowiny. Smażymy na rozgrzanym oleju po obu stronach przez 5 minut. Cebule kroimy w kostke, czosnek przeciskamy, wrzucamy do garnka i smazymy na 2 łyzkach margaryny, odrazu dodajemy pokrojone pieczarki na połówki i smażymy do miekkosci, następnie dodajemy kawalki przesmażonego miesa i doprawiamy do smaku, dusimy razem przez 10 minut. Na koniec dodajemy 2 łyzki posiekanego koperku oraz smietane zmieszana z maka, dusimy 5 minut, polewamy sosem ziemniaki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 26.01.2012 21:11
bardzo lubie to danie
Sarenka 31.12.2011 17:28
Coś pysznego!
Mariusz17 12.12.2011 21:36
pycha
Zoso 30.10.2011 16:56
smaczne danie
Mysiunia 27.03.2011 09:27
mysza666 - jest sporo tłuszczu na którym się smązy cebule, a pieczarki mają to do tego że podczas duszenia również puszczają \'soki\', sosik jest taki idealny:) tym bardziej ze dużo daje śmietany
iknkirke 26.03.2011 21:06
smaczne
Mati13 28.01.2011 23:01
smakowite:)
mysza666 28.01.2011 17:44
Połączenie pieczarek z mięsem i śmietaną to jest to:) To musi być dość gęsty sos, jak nie dodajesz wody, oprócz tej, która wydostanie się z pieczarek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak