Sposób przygotowania

polędwice kroimy na kawalki o ok 2cm grubosci i lekko rozbijamy, nacieramy lekko solą i przyprawą do wieprzowiny. Smażymy na rozgrzanym oleju po obu stronach przez 5 minut. Cebule kroimy w kostke, czosnek przeciskamy, wrzucamy do garnka i smazymy na 2 łyzkach margaryny, odrazu dodajemy pokrojone pieczarki na połówki i smażymy do miekkosci, następnie dodajemy kawalki przesmażonego miesa i doprawiamy do smaku, dusimy razem przez 10 minut. Na koniec dodajemy 2 łyzki posiekanego koperku oraz smietane zmieszana z maka, dusimy 5 minut, polewamy sosem ziemniaki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Połączenie pieczarek z mięsem i śmietaną to jest to:) To musi być dość gęsty sos, jak nie dodajesz wody, oprócz tej, która wydostanie się z pieczarek?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smakowite:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    mysza666 - jest sporo tłuszczu na którym się smązy cebule, a pieczarki mają to do tego że podczas duszenia również puszczają \'soki\', sosik jest taki idealny:) tym bardziej ze dużo daje śmietany
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Coś pysznego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo lubie to danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !