Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące rogaliki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
piwo 3\\4 szklanki
margaryna 30 dag
cukier puder 1\\2 szklanki
słoiczek powideł
cukier waniliowy
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące rogaliki

Mąkę łączymy z chłodna margaryna , a najlepiej posiekaną , do tego dodajemy piwo jasne oba cukry i szybko wyrabiamy ciacho , potem wstawiamy do lodówki może być godzina , potem wyjmujemy , dzielimy na porcje , i każdą porcję rozwałkować , na taka wielkość talerza a każdy placek podziel na 8 trójkątów , na każdy trójkącik nakładamy trochę powideł i zwijamy w rogaliki . Blaszke smarujemy tłuszczem układamy rogaliki i pieczemy pół godzinki , po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.02.2013 07:55
pycha
ElizaT 29.01.2011 23:20
będę robić z Twojego przepisu
alaaa 27.01.2011 19:23
pyszne ,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak