Sposób przygotowania

Mąkę łączymy z chłodna margaryna , a najlepiej posiekaną , do tego dodajemy piwo jasne oba cukry i szybko wyrabiamy ciacho , potem wstawiamy do lodówki może być godzina , potem wyjmujemy , dzielimy na porcje , i każdą porcję rozwałkować , na taka wielkość talerza a każdy placek podziel na 8 trójkątów , na każdy trójkącik nakładamy trochę powideł i zwijamy w rogaliki . Blaszke smarujemy tłuszczem układamy rogaliki i pieczemy pół godzinki , po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne ,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    będę robić z Twojego przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !