Sposób przygotowania

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski. Dodać cukier, aromat rumowy, jajka, mleko i margarynę. Wyrobić mikserem jednolite ciasto. Przełożyć na stolnicę, zagnieść dłońmi. Cienko rozwałkować, pokroić radełkiem na paski, naciąć pośrodku wzdłuż. Przez powstały w ten sposób otwór przeciągnąć jeden koniec paska, formując faworki. Wkładać na dobrze rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoty kolor. Gotowe faworki wyjąć łyżką cedzakową lub drutem, osączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ślicznie wyglądają-pamiętam ten smak faworków z dzieciństwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetny przepis, polecam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię choć tłuste
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    kojarza mi sie z tłustym czwartkiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    moje ulubione..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !