Sposób przygotowania

do zmielonego mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wszystkie przyprawy i bardzo dokładnie wyrobić drewnianą łyżką. Z pulchnej masy formować zgrabne, podłużne, lekko spłaszczone kotleciki, obtaczać je w tartej bułce, kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do rondla, podlać trochę wody, przykryć i trzymać jeszcze przez 15 minut na słabym ogniu. Podając włożyć na wierzch masło roztarte z pietruszką posiekaną. (dodatek masła nie jest konieczny)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na zdjęciu bez masełka- przepraszam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    nie szkodzi - i tak wyglądają pysznie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !