Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pangą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 2 płaty
ocet 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
ryż 2 torebki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
olej
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pangą

Filety ryby rozmrozić, skropić octem i posolić. Pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę. Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto. Zapiekać 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 28.12.2012 15:12
ciekawe
Neetka90 03.03.2012 12:11
super :)
Neetka90 03.03.2012 12:11
super :)
Neetka90 03.03.2012 12:11
super :)
Neetka90 03.03.2012 12:11
super :)
Neetka90 03.03.2012 12:11
super :)
traktorek 11.02.2011 10:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak