Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 3 szkl
musztarda 1 łyżka
filety pokrojone z morszczuka 800 g
mąka 4 łyżki
cebula 1 szt
korniszony 2 szt
słonina 50 g
sok z cytryny 1 szt
sól
cukier
pieczarki duszone 150 g
wino czerwone 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie

Słoninę, cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Gdy cebula będzie szklista, posypać ją mąką i mieszając, wlewać rosół, doprawić musztardą, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Filety włożyć do sosu, dodać pieczarki, korniszony pokrojone w kostkę, wino i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak