Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z melona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielone melony
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cytryna 1\\2
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z melona

Melony umyte kroimy na cząstki , potem ze skóry , oddzielamy nasiona , a miąższ z melona zmiksować , wymiesza z listkami bazylii, tylko bazylia ma być posiekana , posolić dodać pieprz i sok z cytryny. Żelatynę zalewamy 4 łyżkami wody tylko zimnej , a jak zauważymy że napęcznieje to ją podgrzewamy , potem ją ostudzić. Masę z melona łączymy z żelatyną przekładamy do małych foremek i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 05.01.2013 14:08
orginalna
Miki 14.03.2012 13:32
super
Kasia77
Kasia77 16.02.2011 19:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak