Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA RYŻOWA Z SZYNKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 0,5 puszki
szynka wieprzowa 8 plastrów
ryż 1 szklanka
cebula 1 szt
sałata 4 liście
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA RYŻOWA Z SZYNKĄ

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie,ostudzić.Cebulę obrać,pokroić w talarki.Papryki umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.Sałatę dokładnie umyć,osuszyć i porwać na kawałki.Kukurydzę odsączyć z zalewy.Ryż,paprykę i kukurydzę wymieszać,przyprawić do smaku pieprzem i solą.Plastry szynki zawinąć w rożki,do każdego nałożyć sałatkę.Rozłożyć na talerze,udekorować cebulą.Podawać z majonezem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 13.07.2011 21:00
lubię wszelkie sałatki;)
RenataZ-et 09.05.2011 21:39
bardzo dobra jest ta sałatka-sama często ją robię :)
pigila
pigila 10.04.2011 10:58
super
pigila
pigila 10.04.2011 10:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak