Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa pianka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1
galaretka cytrynowa 1
śmietana ubita 0,5 szkl
cukier ouder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa pianka

Obie galaretki przyrządzamy - w osobnych naczyniach - według przepisu podanego na opakowaniu. Używamy do tego jednak nieco mniejszej ilości wody niż zaleca producent. Lekko studzimy. Śmietankę z cukrem ubijamy na sztywno.Kiedy galaretki zaczną tężeć (ale wciąż jeszcze będą płynne), miksujemy je - nadal osobno - z bitą śmietaną.Powstaną dwie masy o różnych kolorach. Pierwszą z nich - żółtą - przelewamy do pucharka, wstawiamy do lodówki i czekamy aż nieco stężeje. Dopiero wówczas wylewamy na nią drugą masę - różową. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Tuż przed podaniem przykrywamy warstwą bitej śmietany i ozdabiamy plasterkami owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 16.12.2010 18:08
super
anna186 21.10.2010 19:55
pycha
iwona332 14.09.2010 15:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak