Sposób przygotowania

Obie galaretki przyrządzamy - w osobnych naczyniach - według przepisu podanego na opakowaniu. Używamy do tego jednak nieco mniejszej ilości wody niż zaleca producent. Lekko studzimy. Śmietankę z cukrem ubijamy na sztywno.Kiedy galaretki zaczną tężeć (ale wciąż jeszcze będą płynne), miksujemy je - nadal osobno - z bitą śmietaną.Powstaną dwie masy o różnych kolorach. Pierwszą z nich - żółtą - przelewamy do pucharka, wstawiamy do lodówki i czekamy aż nieco stężeje. Dopiero wówczas wylewamy na nią drugą masę - różową. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Tuż przed podaniem przykrywamy warstwą bitej śmietany i ozdabiamy plasterkami owoców.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !