Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, ząbek czosnku zmiażdżyć, rozgrzać połowę oleju dodać cebulę i czosnek lekko podsmażyć. Wlać bulion wsypać ryż, gotować bez przykrycia na małym ogniu około 20 minut. Szynkę posiekać wymieszać z ugotowanym ryżem odstawić i trzymać w cieple. Pozostały czosnek posiekać. Patelnię rozgrzać wlać resztę oleju, ułożyć kapelusze pieczarek otwartą stroną do góry dodać czosnek, sól, pieprz i krótko podsmażyć. Ser zetrzeć na tarce. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć pieczarki otwartą stroną do góry faszerować ryżem pieczarki i posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C na 7-10 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !