Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
olej do smażenia
drożdże 50 gram
mąka 30-40 dag
cukier 1 łyżka
kurki 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z grzybami

Kurki drobno pokroić, obgotować i wystudzić.
W mleku podgrzać ( żeby było letnie ), w nim rozpuścić cukier i rozkruszone drożdże i odstawić do wyrosnięcia.
W jednej misce wymieszać mąkę z przyprawami, dołożyć jajko i powoli wlewać rozczyn z drożdżmi. Gdyby ciasto było zbyt wolne to dołożyć mąki, a jeśli zbyt twarde, to dolać przegotowanej wody. Na koniec dołożyć kurki i dokładnie wymieszać
Smażyć na rozgrzanym oleju na złotobtrązowy kolor.
Kurki można zastąpić innymi grzybami lub poprostu dołożyć podsmażonych pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 28.07.2011 09:23
o takich nawet nie słyszałam:) fajny przepis
teresa18 23.07.2011 20:06
zawsze jadłam na słodko koniecznie wypróbuję twoją propozycję
jeta72 19.05.2011 20:59
Fajny pomysł, muszę wypróbować;)
Halusia 13.04.2011 06:47
Racuchy z grzybami - ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak