Sposób przygotowania

Kurki drobno pokroić, obgotować i wystudzić.
W mleku podgrzać ( żeby było letnie ), w nim rozpuścić cukier i rozkruszone drożdże i odstawić do wyrosnięcia.
W jednej misce wymieszać mąkę z przyprawami, dołożyć jajko i powoli wlewać rozczyn z drożdżmi. Gdyby ciasto było zbyt wolne to dołożyć mąki, a jeśli zbyt twarde, to dolać przegotowanej wody. Na koniec dołożyć kurki i dokładnie wymieszać
Smażyć na rozgrzanym oleju na złotobtrązowy kolor.
Kurki można zastąpić innymi grzybami lub poprostu dołożyć podsmażonych pieczarek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Racuchy z grzybami - ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Fajny pomysł, muszę wypróbować;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    zawsze jadłam na słodko koniecznie wypróbuję twoją propozycję
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    o takich nawet nie słyszałam:) fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !