Sposób przygotowania

Jajka oddzielić .Żółtka utrzeć z cukrem.Dodawać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia.Następnie dodać stopione masło i cztery łyżki letniej wody.Wymieszać.Ciasto przełożyć na średniej wielkości blachę wysmarowaną masłem i bułką tartą.Odstawić.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,ubijając dodawać cukier.Dobrze zmiksować.Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.Gotową masę rozprowadzić na cieście i piec około 40 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.Ciasto wyjąć,jak ostygnie kroić na trójkąty i posypać wiórkami kokosowymi.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne kokosowe ciacho :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    muszą ładnie wyglądać i napewno są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !