Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z SOCZEWICĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
drożdże 2 dag
sól do smaku
soczewica czerwona 1 szklanka
ziemniaki gotowane w mundurkach 2 szt
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
jajko 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z SOCZEWICĄ

Soczewicę ugotować.Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na oleju następnie ostudzić.Jajko gotowane posiekać.Ziemniaki i soczewice przekręcić przez maszynkę do mięsa i dodać cebulę i jajko.Doprawić do smaku solą,majerankiem i pieprzem.Wyrobić masę.Zagnieść ciasto,rozwałkować.Wycinać krążki.Nakładać na każdym krążku porcję farszu,uformować pierogi.Pierogi porcjami wrzucamy na gorącą wodę,mieszamy i gotujemy kilka minut,do wypłynięcia.Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową.Polewamy zrumienioną,pokrojoną w kostkę cebulą,SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.08.2012 08:36
nie wiem po co drożdże w przepisie
Iwona45 02.07.2011 11:22
ciekawe
IZABELA29 27.03.2011 10:29
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak