Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski wraz z kakao, proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Masło rozpuścić wraz z miodem i cukrem. Dodać jajka, wymieszać Następnie dodać do mąki. Wyrobić ciasto, przełożyć je do blaszki i piec przez około 35- 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu przestudzić, podzielić na 2 lub 3 blaty, każdy z nich posmarować konfiturą, przełożyć kremem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.
Do przygotowania przekładańca można także użyć dowolnego innego kremu- wedle uważania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pysznie się zapowiada
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    podoba mi się ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !