Sposób przygotowania

Wymieszać ze sobą w miseczce: 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sherry, 1 łyżkę mąki, 2 łyżki oleju kukurydzianego, aby powstała marynata. Mięso należy umyć, osuszyć i pokroić w plastry, następnie włożyć do marynaty na 24 godziny.Grzyby należy moczyć pół godziny, następnie odsączyć i pokroić. Jajka należy roztrzepać w miseczce z sherry i usmażyć na oleju tak, aby powstał omlet. Po jego wystudzeniu pokroić go w paski. W woku należy rozgrzać olej( około 6 łyżek) i smażyć na nim na dużym ogniu mięso przez 3- 4 minuty. Dodać do niego pokrojone grzybki, posiekaną cebulę i smażyć około 2 minut, dodać omlet posiekamy w paski i sos sojowy, dalej smażyć przez 2 minuty ciągle mieszając. Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    znakomite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajna propozycja obiadowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !