Sposób przygotowania

W 3-litrowym garnku zagotować ryż, gotowane jajka posiekać, dodać 3 łyżki tartej bułki, zrumieniona na tłuszczu i pokrojoną drobno cebulkę, jajko surowe, przyprawy i tyle mleka by wyrobić dość gęstą masę. Uformować podłużne pulpeciki i obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Ryz po ugotowaniu wyłożyć na sito, przelać zimną wodą, wyłożyć na dużą patelnię z mocno rozgrzanym masłem, wsypać curry i chwile mieszać na ogniu. Wyłożyć na półmisek, obłożyć usmażonymi pulpetami, posypać wokół zielenina.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !