Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 5 sztuk
cebula 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
śmietana kwaśna 100 ml
sól do smaku
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Filety śledziowe pokroić na kawałki. Cebulę drobniutko posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na jarzynówce. Jabłka wymieszać z cebulą, solą, pieprzem i śmietaną. W salaterce ułożyć połowę śmietany z dodatkami, następnie śledzie i kolejną porcję śmietany z dodatkami. Całość posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.10.2013 10:55
bardzo smaczne
Wafelek2601 24.05.2013 16:57
Bardzo dobre
IKrakowianka 13.10.2012 09:46
super
junox 05.12.2011 11:57
pyszne
Agnik 30.03.2011 07:25
nigdy jeszcze nie robiłam zawsze kupuje gotowe ale jak mam przepis to warto zrobić
Iwusia 27.01.2011 22:29
Uwielbiam takie śledziki :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak