Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z czerwonych buraczków z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
feta 100 g
kminek Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z czerwonych buraczków z fetą

Buraczki ugotowac na miękko lub jeszcze lepiej upiec w łupinach w piekarniku. Obrac i włożyc do blendera razem z fetą i olejem. Zmiksowac na głodką masę. Doprawc pieprzem. Soli raczej nie trzeba bo feta jest słona. Przełożyc na miseczkę i posypac kminkiem. Schłodzic w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 07.02.2011 22:50
Dobre
Ela20 26.01.2011 18:18
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak