Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące z obu stron i smażymy na oliwie.

Podlewamy wodą i dusimy ok 20 minut na wolnym ogniu.

Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki (wystarczy pokroić je na 4 części), mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojone w plastry i obgotowane w osolonym wrzątku borowiki ( razem z wodą w której się gotowały, tak aby składniki były prawie zanurzone) oraz pokrojone na 4 części cebule.

Dusimy na wolnym ogniu przez 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !