Sposób przygotowania

Sól i przeciśniety przez praskę czosnek, przecieramy (miażdzymy), dodajemy pieprz i rozkruszamy (miażdżymy dokładnie).Dolewamy oliwę, sok z cytryny. Mieszamy.
Marynatą nacieramy dokłądnie kawałki kurczaka, układamy w naczyniu lub wkładamy do folii i zostawiamy na noc w lodówce. Na następny dzień przekładamy do formy wyłożonej folią aluminiową wraz z marynatą i pieczemy 40 minut w 220 stopniach. Jest ostre, więc super smakuje z ryżem i surówką z marchwii i jabłka.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Mięso w takiej marynacie musi super smakować
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne miesko! :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniałe danie i na pewno bardzo aromatyczne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Kurczak w takiej marynacie musi być przepyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    wspaniałości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !