Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka ze śliwkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 2 kg
cebula 2 szt
suszone śliwki 0,5 kg
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka ze śliwkami

Żeberka sparzyć wrzątkiem, natrzeć solą i starta cebulą. Dobrze obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, tak aby z łatwością wyluzować kostki.W miejsca po kostkach nałożyć suszone śliwki, włożyć żeberka do rondla wysmarowanego tłuszczem, dodać trochę wody, posypać kminkiem i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku często polewając sosem. Piec do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak