Sposób przygotowania

Ziarna słonecznika zemleć, przełożyć do miseczki, dodać musztardę, sól, pieprz i słodką paprykę, wszystko dokładnie wymieszać. Mięso opłukać i osuszyć, pozbawić wszystkich błon, rozbić tłuczkiem, delikatnie obsmażyć na oleju z obu stron przez około 3 minuty. Tak przygotowane medaliony ułożyć na brytfannie wyłożonej folią aluminiową, posmarować masą musztardową i piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 6- 8 minut. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Robiłam podobnie, ale słonecznik dawałam cały ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !