Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki ośmiorniczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto: mąka 50 dag
drożdże 5 dag
jajko 1 szt
mleko 1 szkl
parówki 8 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: parówki ośmiorniczki

Zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia,
następnie rozwałkować mniej więcej na długość parówki i tak, aby dało się zawinąć parówkę w ciasto.
Rulon pokroić na kilka części , ale nie do końca, tak, aby nie przeciąć ciasta pod spodem, a następnie przełożyć na zmianę ciasto z parówką, aby wyszła plecionka, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor, można podać do czerwonego barszczu lub z sezonową surówką , mój syn najlepiej lubi z kecupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.04.2012 07:42
wyglądają super i na pewno tak smakują
MAR3STA 29.01.2011 18:26
pyszne i świetnie wyglądają;)
IZABELA29 27.01.2011 14:17
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak