Sposób przygotowania

Filety śledziowe moczymy w wodzie z dodatkiem kilku kropel octu. Najlepiej zmieniać wodę 2-3 razy i pozostawić je na noc.

Cebulę drobno kroimy i przelewamy wodą zagotowaną z łyżką octu, zielem angielskim, liściem laurowym i szczyptą soli i pieprzu.

W słoiku układamy warstwami pokrojone na mniejsze kawałki filety śledziowe i cebulkę i każdą warstwę skrapiamy odrobiną oliwy.

Na półmisku układamy kawałki śledzi z cebulką a następnie dodajemy warstwę posiekanych grzybków marynowanych i posiekaną czerwoną paprykę

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    swietny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !