Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanka
cebula 1 szt.
bulion drobiowy 1 kostka
włoszczyzna do smaku
mięso z kurczaka 40 dag
groszek 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Ugotować bulion wystudzić,wyjąć i pokroić na drobne kawałki włoszczyznę.Obrać posiekać cebulę wrzucić do rondla na rozgrzaną oliwę,gdy się zeszkli,dodać ryż.Wymieszać ryż z cebulką i małymi poryciami dodawać bulion,gotować do miękkości co jakiś czas mieszać.Dodać mięso warzywa,groszek,delikatnie wymieszać doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.06.2011 10:27
super
halina17 26.01.2011 11:50
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak