Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, a cebulę w drobną paseczki. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek i cebulę, a następnie wrzucamy mięso. Gdy kurczak nam się przyrumieni, dodajemy resztę warzyw, obranych i pokrojonych w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu 30 minut - do zgęstnienia. Później dodajemy wino i pomidory. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu kolejne 40 minut. Gulasz powinien być gęsty i mieć ciemny kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda na pyszny !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    Dobre.
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !