Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1
piersi z kurczaka 2
marchewka 2
cebula 1
czosnek 1
seler 1
pietruszka 1
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
bulion drobiowy
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
pomidory w zalewie pomidorowej 1

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Kurczaka kroimy w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, a cebulę w drobną paseczki. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek i cebulę, a następnie wrzucamy mięso. Gdy kurczak nam się przyrumieni, dodajemy resztę warzyw, obranych i pokrojonych w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu 30 minut - do zgęstnienia. Później dodajemy wino i pomidory. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu kolejne 40 minut. Gulasz powinien być gęsty i mieć ciemny kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 05.08.2011 16:44
pycha
Marek6 14.07.2011 22:01
Dobre.
RenataZ-et 29.01.2011 00:07
Wygląda na pyszny !
halina17 26.01.2011 11:49
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak