Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona czerwona kapusta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 1 łyżka
woda 2 łyżki
wino czerwone 200 ml
kapusta czerwona 1 głowa

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona czerwona kapusta

Kapustę należy pozbawić wierzchnich liści, następnie drobno poszatkować i wrzucić do garnka, dodać czerwone wino i smalec i dusić około 40 minut. Gdy kapusta osiągnie miękkość należy doprawić ją do smaku przyprawami: solą i pieprzem oraz cukrem. W miarę potrzeby można dodać do kapusty około 2 łyżek wody. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.10.2013 23:06
lubię taką kapustę
IKrakowianka 02.11.2012 17:26
bardzo dobra
bercik1 12.10.2011 23:29
Super.
Karolina92 09.11.2010 08:21
czerwoną kapustę uwielbiam, bo jestem ze Sląska, ale z winem nie probowalam
Iwusia 18.09.2010 13:45
coś wspaniałego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak