Sposób przygotowania

Kapustę należy pozbawić wierzchnich liści, następnie drobno poszatkować i wrzucić do garnka, dodać czerwone wino i smalec i dusić około 40 minut. Gdy kapusta osiągnie miękkość należy doprawić ją do smaku przyprawami: solą i pieprzem oraz cukrem. W miarę potrzeby można dodać do kapusty około 2 łyżek wody. Zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś wspaniałego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    czerwoną kapustę uwielbiam, bo jestem ze Sląska, ale z winem nie probowalam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię taką kapustę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !