Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
dynia 0,5 kg
boczniak 4 szt.
cebula 1 szt.
zielony groszek 3 łyżki
tofu 1 plaster
śmietana 1 łyżki
olej do smażenia
mięso mielone 10 dg
sól do smaku
oregano do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z dynią

Zagotować kubek wody.Wsypać kaszę ugotować na sypko,dynię obgotować w osolonej wodzie tak aby nie była zbyt miękka,obrać ze skóry,utrzeć na tarce. z dużymi otworami.Groszek obgotować jeśli był mrożony,zrobić sos grzybowy.Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka i grzyby pokrojone w paski,śmietaną doprawić do smaku,dodać do grzybów,podgrzać,na głębokiej patelnie wymieszać kaszę z dynią groszkiem i tofu pokrojoną w kostkę.Doprawić podawać odrazy z dodatkiem sosu grzybowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak