Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser kokosowy z kakao

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 paczki
masło 100 g
mleko skondensowane niesłodzon 1 szt.
kakao 2 łyżeczki
aromat rumowy 1 szt.
cynamon do smaku
owoce dekoracji
melisa dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: deser kokosowy z kakao

W garnku o grubym dnie rozpuścić na małym ogniu masło,wrzucić wiórki kokosowe,wymieszać.Dodać mleko i aromat oraz cynamon.Wyrobić na jednolitą masę, odstawić.1\\3 masy przełożyć do innego naczynia,dosypać kakao i zamieszać.Masę kakaową przełożyć do miseczek lub wystudzić w postaci bloku,wykorzystując do dekoracji jej dwa kolory.Przed podaniem przybrać owocami i melisą.Wiórki po podgrzaniu są bardzo słodkie,więc nie można dodawać cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 23.03.2011 11:00
uwielbiam kokosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak