Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z mięsa rakowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane szyjki raków 30 szt
żółtko jajek 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z mięsa rakowego

Cebule zetrzeć na tarce po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Następnie mięso z szyjek posiekać, dodać podsmażoną cebulę, bułkę tartą oraz żółtka, doprawić solą i całość wymieszać
Z powstałej masy formować wałeczki o długości ok. 6cm.
Gotować we wrzącej wodzie ok. 6-8min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak