Sposób przygotowania

Cukier wrzucamy do garnka i wstawiamy na ogień, czekamy aż całkowicie się rozpuści i z karmelizuje, dodajemy wodę i odstawiamy do wystudzenia w chłodne miejsce. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietan fixem, należy jednak uważać, żeby nie robić tego zbyt długo, żeby nie powstało masło. Do ubitej śmietany dodajemy jogurt. Wszystko razem mieszamy, nakładamy do pucharków i odstawiamy do lodówki. Po schłodzeniu się polewamy karmelem i przybieramy owocami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    zrobilem, jest pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smacznie się zapowiada :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    musi smAakowac pyyysznie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !