Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z ryżem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 sztuki
ryż 1 paczka
sól do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
olej roślinny 1 łyżka
warzywa mrożone 2-3 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z ryżem i warzywami

Warzywa nie muszą być na patelnie , może to być zwykła mrożonka.

Schab myjemy , rozbijamy .
Do garnka dodajemy warzywa na patelnie lub mrożonkę,kostkę rosołową,pieprz i zalewamy odrobiną wody bo z warzyw jeszcze będzie woda po rozmrożeniu .
Następnie dodajmy olej i schab.
Gotujemy to około 30min.

W tym czasie nastawiamy wodę na ryż i gotujemy ryż. (solimy wodę)

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.01.2011 21:58
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak