Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka rumowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3/4 kostki
cukier 1 szklanka
jaja 5 szt
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka kukurydziana 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
rum 1/3 szklanki
sok z cytryny 1 lyzeczka
aromat cytrynowy 1 lyzeczka
aromat pomarańczowy 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: babka rumowa

maslo utrzec z cukrem na puszysta mase
wbijac ucierajac po jednym jajku
make pszenna i kukurydziana oraz proszek do pieczenia podzielic na trzy porcje
wsypywac po jednej porcji do masy jajecznej
lekko wymieszac
wlac rum, sok z cytryny i aromaty
wymieszac
wlac do blaszki posmarowanej tluszczem i posypanej maka
wstawic do nagrzanego piekarnika - 190 stopni
piec 75 minut
przed podaniem posypac cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.01.2013 15:11
polecam do wyprobowania
gacopierz23 03.09.2012 20:39
ekstra aromat
ziutula
ziutula 08.08.2012 20:42
lubię taką rumową..
Krystyna32 22.07.2012 08:54
extra
Izabela28 07.04.2012 20:30
aż mi ślinka leci na tą babkę:)
dorotka0000025 22.12.2011 13:57
dziekuje
motomaniak 24.06.2011 10:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak