Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka makaronowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 35 dag
jajko 4 sztuki
sól
pieprz
wędlina 25 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: babka makaronowa

Makaron ugotować i odcedzić, przelać zimną wodą i znów odcedzić. Wędlinę pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na maśle. Dodać do makaronu wędlinę i surowe jaja, wymieszać. Doprawić do smaku. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wyłożyć masę makaronową. Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 02.06.2011 20:43
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak