Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
buraki 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 6 łyżek
ziemniaki o,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Marchewki i pietruszką oczyścić,obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę.Wrzucić warzywa do wywaru i gotować około 20 minut.Buraki oczyścić,obrać,umyć i zetrzeć na grubej tarce.Starte buraczki połączyć z wywarem i gotować około 15 minut.Zupę doprawić solą,pieprzem,kwaskiem cytrynowym i cukrem.Zamieszać mąkę ze śmietaną i wlewać powoli do zupy,tak by śmietana się nie zważyła.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i zrobić piure.Na talerze wlać zupę i dodać ziemniaki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 22.06.2011 07:23
mniam
RenataZ-et 09.02.2011 12:57
Bardzo apetyczna zupka
Ania67 26.01.2011 11:07
Bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak