Sposób przygotowania

Dynię oczyścić, ściąć górę a następnie oczyścić ją od środka pozbywając się całego miąższu wraz z pestkami. Dynię jeszcze raz dokładnie umyć. Miąższ drobno posiekać, dodać ugotowany ryż na sypko. Śliwki namoczyć a następnie pokroić w paseczki, jabłka umyć i pokroić w słupki. Owoce dodać do dyni i ryżu. Dodać cukier, cynamon i sól. Dobrze wymieszać i napełnić tym dynię. Przykryć ściętym czubkiem. Ułożyć na natłuszczonej blasze i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Zapiec a każda porcję polewać stopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !