Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec z indyka z czerwoną kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1/2-1 kg
jabłka 4-5 sztuk
wino białe 1/2 szklanki
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: udziec z indyka z czerwoną kapustą

Udziec z indyka dowolnie przyprawić ja użyłam ziół prowansalskich, soli, pieprzu oraz czosnku. Następnie kładę go na mocno rozgrzaną patelnię i podsmażam z obu stron (mam zepter więc nie potrzeba żadnego tłuszczu czy bulionu – na pierwszym zdjęciu można zobaczyć ile tłuszczu powstało z mięsa) następnie dodać poszatkowaną kapustę i pokrojone w plasterki jabłka. Całość podlać winem i dusić do miękkości .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.08.2013 23:48
bardzo smaczne danie
danusia19671 25.06.2012 20:39
wygląda super
bercik1 16.01.2012 23:45
Smakowicie wygląda, lubię tego typu dania.
Misiakova 27.01.2011 09:17
Ciekawe, ciekawe :)
anja3107 26.01.2011 11:27
musi być pyszne
amorzenek 26.01.2011 08:22
smakowite
iwa643 26.01.2011 07:51
wygląda super
ada12302 25.01.2011 22:50
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak