Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować następnie przecisnąć je przez praskę. Dodać mąkę. Ja wrzucam ziemniaczki do miski i je spłaszczam tak żeby zakryły całe dno. Następnie ręką wybieram ¼ ziemniaków i w to miejsce wsypuję mąkę. Dokładam brakującą część i całość dokładnie mieszamy. Dodaję sól i pieprz. Następnie tworzę wałek jak do kopytek tyle że o wiele większy i grubszy i odcinam nożem placki. Smażę na złoty kolor. Do ciasta można dodać ulubione przyprawy lub chociażby koperek lub szczypiorek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    trzeba spróbować
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    smakowite
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    fajny przepis godny polecenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !