Sposób przygotowania

Buraki wyszorować i ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Szynkę pokroić w kostkę lub paseczki. Jajka podzielić na cząstki jak pomarańczę. Mleko ubić ze śmietaną, dodać buraki, wędlinę i jajka oraz posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na 2 godz.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Spisane z książki kucharskiej
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !