Sposób przygotowania

Ponieważ zabrakło w domu margaryny zagniotłam kruche ciasto na tartę na oleju sojowym. Wyszło całkiem dobre i kruche. Mąkę wymieszać z żółtkiem i z odrobiną masła. Posolić, dodać drożdże rozmieszane w mleku. Dolać oleju tyle, żeby powstało ciasto o jednolitej ale twardej konsystencji. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Mięso i cebulkę usmażyć na oleju. Doprawić solą , pieprzem i przecierem. Ciasto podzielić na dwie nierówne części rozwałkować, na większy krążek nałożyć farsz mięsny, przykryć mniejszym krążkiem ciasta. Piec w temperaturze ok 200 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    ciekawe ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna ta tarta;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !