Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą w oleju roślinnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
sól do smaku
cebula 4 sztuki
olej roślinny dużo do zalania
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą w oleju roślinnym

Cebulę kroimy w pół talarki lub w talarki w zależności od sposobu podania, i mieszamy ją z dużą ilością oleju roślinnego.
Następnie kroimy śledzie w paseczki około 10cm i dodajemy do oleju.
Wrzucamy do tego liść laurowy , ziele angielskie , pieprz , sól i zakręcamy w folię żeby się przeżarło.
Na następny dzień wyjmujemy , układamy i gotowe :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.01.2011 21:19
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak