Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą i koncentratem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
cebula 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1,5 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia do smażenia
olej roślinny do zakończenia
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą i koncentratem

Śledzie kroimy na 10-12cm paseczki i odkładamy , zabieramy się za cebulę, obieramy , myjemy i kroimy w drobną kosteczkę , podsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem razem z zielem angielskim , liściem laurowym , pieprzem , solą.
Gdy cebula będzie miała złocisty kolor przekładamy do garnka i stawiamy dalej na ogień (palnik) zalewamy olejem roślinnym i dodajemy koncentrat , gotujemy dosłownie chwilę tylko żeby koncentrat się podgrzał.
Gdy wystygnie przekładamy śledzie do garnka , mieszamy i przykrywamy folią , wkładamy do lodówki na noc i na następny dzień są gotowe.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak