Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
woda gazowana 1 szklanka
ser biały 300 g
ziemniaki ugotowane 500 g
mięta suszona 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z miętą

Zaczynamy od ziemniaków obieramy,płuczemy , myjemy.

Ciasto:
mąkę wymieszać z solą i jajkiem na koniec dodać gotującą się wodę aż do uzyskania właściwej konsystencji do przygotowania skórki

Nadzienie:
Nadzienie przygotowujemy w następujący sposób : mieszając wszystkie składniki: ziemniaki,ser,mięta,sól.
Następnie:
Rozwałkować ciasto i wycinać krążki następnie lepić pierożki .
Później po ulepieniu wrzucamy go wrzącej wody (osolonej)
I podajemy :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak