Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt karpatkowy z brzoskwiniowa galaretka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
mąka 5łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło 200 gram
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2łyzki
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt karpatkowy z brzoskwiniowa galaretka

Biszkopt:
Ubić pianę z białek, jak będzie sztywna, dodawać po łyżce cukier, potem powoli po 1 żółtku(7), na końcu powoli i delikatnie wymieszać z przesianą mąką (wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia). Na dno blaszki wyłożyć folię aluminiową, wysmarować margaryną, posypać bułką tartą i na to wylać ciasto. Pieczenie: 170 st. C, wiatrak przez 15 min, potem 7-10 min samo dolne ogrzewanie).
Krem:
Do miekkiego masła dodac zółtka z 3 jaj i szklanke cukru oraz cukier wanilinowy.. Ubic piane z bialek i dodac do masy. Wszystko razem dokladnie wymieszac.
Gdy biszkopt nam ostygnie dodac krem i rowno rozsmarowac. Ułoyć pokrojone brzoskwinie i zalac galaretka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 04.11.2011 23:48
fajnie wygląda
Edyta38 12.04.2011 21:01
super
Jaheira11 04.04.2011 23:30
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak