Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi marynowane

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 50 dkg
cukier 2 ml
olej roślinny 1 ml
ocet winny 1/4 l
cytryna 1 szt
pieprz w ziarnach kilkanaście

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi marynowane

Szparagi opłukać i dokładnie obrać,zagotować wodę,dodając do niej cukier,olej.dodać szparagi i gotować je 8 min,następnie odstawić i ostudzić ,cytrynę pokroić w plastry
szparagi włożyć do słoików,dodać cytrynę,estragon i ziarna pieprzu,całośc zalać wywarem,zakręcić słoiki i odstawić na 48 godz.Tak przygotowane szparagi podawać jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.01.2011 23:10
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak