Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z czarnymi porzeczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak ćwikłowy 5 szt
konfitura z czarnej porzeczki 200 ml
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z czarnymi porzeczkami

W osolonej wodzie ugotować buraczki w łupinkach. Kiedy będą miękkie obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Doprawić sokiem z cytryny, odrobiną pieprzu i wymieszać z nisko- słodzoną konfiturą porzeczkową. Wymieszać i odstawić do lodówki na 15 minut. Podawać najlepiej do pieczonego drobiu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 01.02.2013 06:17
takiej wersji jeszcze nie robilam a jedno i drugie mam na dzialce
angelika14 20.07.2011 09:52
jeszcze nie próbowałam
ilka_86 13.06.2011 19:48
pyszne
aranka 25.01.2011 21:00
ekstra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak